Paddy

1Paddy is een Tinker merrie, met complexe gezondheidsproblemen. Vanaf haar 10de levensjaar bleef ze kwakkelen. Haar verteringsstelsel leek niet optimaal te werken. Ze had vaak last van gas, pijn in haar buik, brokkel hoeven, veel last van jeuk en mijten. Tijdens het rijden was ze vaak sloom en niet voorwaards. Ook was ze vaak “niet thuis”, ze was lusteloos en heel braaf. TE braaf! Op slechte dagen, sjokte ze met hangend hoofd mee, totaal zonder interesse voor andere paarden en de buitenwereld.

Jaren lang zijn we langs allerlei dierenartsen en natuurgenezers gegaan. Poedertjes hier, smeerseltjes daar, niets mocht baten. De ene kwam met een overgevoeligheid voor eitwit, de ander voor suiker. Tarwe zou het probleem zijn, of het feit dat ze niet voldoende bewoog. Ook hoorde we vaak, “tja, zo zijn tinkers nu eenmaal.” Helaas bracht niets een blijvende oplossing. De oorzaak werd namelijk niet aangepakt. Het werd zelfs steeds erger. Zo erg dat ik haar liggend aantrof in de stal. Ze was heel erg ziek!

In die zelfde tijd, tof ik op een voedingsspecialist, met veel kennis van natuurlijke paardenvoeding. Ze benadrukte me over te gaan op BIO voeding en Paddy te huisvesten in een Paddock Paradise systeem.

Dit werkte! In enkele weken tijd zag ik haar opknappen. Haar vacht werd zijde zacht, haar hoeven zo sterk als steen en haar humeur veel vrolijker. Langzaam kwam de ECHTE Paddy naar boven. Eentje die ook de energie had om te spelen, te rennen en contact te maken.

 

  Jantine

Jantine_SteehouderIk besloot, dat ik dit alle paarden wilde meegeven! Al vanaf heel jongs af aan wist ik dat paarden altijd een belangrijke rol in mijn leven zouden spelen. Vanaf mijn 8e jaar was ik niet meer weg te slaan bij mijn Shetlander Ischa en dit is altijd zo gebleven. Al heeft de Ischa plaats gemaakt voor wat grotere exemplaren, namelijk voorheen Micky en nu Paddy.

Op mijn 21ste heb ik de opleiding Paardenhouderij niveau 4 afgerond (in 3 jaar) en daarna heb ik mijn ORUN certificaat behaald. Ook heb ik de opleiding, systemisch paardencoach bij Bureau Wind afgerond.

In alle jaren dat ik professioneel met paarden werk, heb ik heel veel kennis opgedaan. Hierin heb ik oude gewoontes afgezworen of juist omarmt, nieuwe initiatieven onderzocht en heel veel kennis opgezogen. Gaande weg ontdek je dat paarden vaak de dupe zijn van onkunde. Er vind veel mismanagement plaats, geboren uit verkeerde informatie of onwetendheid.

Hierin heb ik altijd de behoefte gehad een rol te spelen. Al wist ik lange tijd niet, hoe ik die rol moest vorm geven. Tot het idee van Pure Horse ontstond. Vanuit Pure Horse is Duurzaam Dier geboren. Paarden mensen zijn vaak dieren mensen! Zo ook ik, naast paarden heb ik altijd heel veel andere dieren gehad. Katten, schapen, geiten, honden, knaagdieren, kippen, zo een beetje alle soorten dieren zijn de revue gepasseerd.  En dus was de keuze snel gemaakt om niet alleen paarden te ondersteunen met de juiste BIO producten, maar ook alle andere dieren.

Lees hier meer over Duurzaam Dier.